Північна Корея випробувала твердопаливні двигуни для нових балістичних ракет

Станом на даний час Північна Корея успішно випробувала твердопаливні двигуни для нових міжконтинентальних балістичних ракет середньої дальності. За повідомленням державного інформагентства KCNA, ці випробування були проведені з метою оцінки характеристик цих двигунів.

Наприкінці тижня КНДР успішно протестувала реактивні двигуни обох ступенів. Ці випробування свідчать про надійність і стабільність в технологіях проектування й виготовлення надвисокотягових твердопаливних двигунів північнокорейського походження.

Зауважується, що такий успіх у розробці двигунів розширить можливості КНДР з розробки нового типу балістичних ракет. І це є особливо важливим у зв'язку з нестабільною обстановкою безпеки, з якою країна стикається, а також через загрозу військової змови проти неї.

Розроблені твердопаливні двигуни використовуються у новому типі МБР середньої дальності. Це дає перевагу порівняно зі старими версіями рідкопаливних ракет, так як можливість швидкого запуску ракет на твердому паливі дозволяє важче виявити момент запуску і забезпечує більшу швидкість.

Нова ракета, розроблена в КНДР, має дальність польоту близько 4 тис. км, що перевищує межі Корейського півострова. Це означає, що вона може атакувати військові бази США на острові Гуам.

Південна Корея вважає, що після успіху з випробуваннями двигунів КНДР може спробувати здійснити випробувальний запуск реактивних ракет. Це можливо статися 18 листопада - Дня ракетної промисловості.

Нагадаємо, що держави-члени ООН, які контролюють перемир'я в Корейській війні, висловлюють занепокоєння щодо допомоги Китаю та Росії Північній Кореї в підвищенні її військового потенціалу.

Раніше лідер Південної Кореї заявив, що КНДР має причетність до війни Росії проти України. Північна Корея з свого боку заявила, що воєнна співпраця між Південною Кореєю, США і Японією є "небезпечною" і може спровокувати ядерну війну на Корейському півострові.