Планові відключення світла в Україні: Міненерго зробило заяву

В Україні в даний час достатньо електроенергії для задоволення потреб споживачів. Немає потреби у планових відключеннях світла в будь-якому регіоні країни. Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі Національного телемарафону "Єдині новини".

За словами представниці Міненерго, протягом двох діб дефіцит енергії в системі був пов'язаний з ремонтними роботами на теплових енергоблоках, які аварійно вийшли з ладу.

"Причини з'ясовуються, але більшість енергоблоків вже відновлено, і наразі нам не потрібен аварійний імпорт. Генерації достатньо, щоб задовольняти всю потребу", - підкреслила заступниця міністра.

Світлана Гринчук зазначила, що внаслідок масової атаки дронами цієї ночі було пошкоджено магістральні лінії електропередачі.

"У столиці було припинено електропостачання для близько 12 тис. споживачів, але всі вже відновлені. Але можливі обмеження у Київській області та Києві через пошкодження ліній "Укренерго", - додала вона.

"Проте, наголошую, що генерації електроенергії достатньо для задоволення потреби", - сказала вона.

За словами Світлани Гринчук, Україна може звернутися до сусідніх європейських країн для імпорту електроенергії, якщо знадобиться, потужність проводів наразі становить 1,2 ГВт і може бути збільшена незабаром.

Як повідомлялося, у Києві внаслідок атаки було припинено постачання електроенергії до 121 житлового будинку, 75 приватних будинків та 12 установ. Відбулось загоряння на одній з підстанцій.

Нагадаємо, що вночі з 24 на 25 листопада ворожий силами було запущено рекордну кількість ударних дронів. Було запущено близько 75 ударних БпЛА типу Shahed-131/136, 74 з них було знищено протиповітряною обороною.

За уточненими даними, українські захисники впоралися з 66 дронами-камікадзе в столиці та Київській області.

Раніше енергетики попередили жителів Києва та області про проблеми через нічну атаку.