Польща продовжить ембарго на ввіз деяких товарів з України

Польща продовжить ембарго на ввіз деяких товарів з України

У Польщі продовжили ембарго на імпорт деяких культур з України, але не припинили транзит українського зерна через країну.

За результатами переговорів із фермерами-протестувальниками, Міністерство сільського господарства та розвитку Польщі оголосило, що укладені домовленості вже "значною мірою реалізовані".

"У зв'язку з тим, що українська сторона оголосила про мінімізацію транзиту своєї сільськогосподарської продукції через Польщу з квітня по червень цього року, Міністерство сільського господарства та розвитку села не зверталося з проханням припинити транзит української сільськогосподарської продукції через Польщу", — заявили у міністерстві.

У результаті переговорів, польська влада та фермери домовилися про продовження ембарго на імпорт зернових, кукурудзи, ріпаку, насіння соняшнику, борошна, висівок, шроту, макухи з України. Також було вирішено активізувати допомогу польським виробникам зернових і зберегти розмір сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

Фермери також вимагали визнання задовільності "зеленої угоди" після того, як Єврокомісія відмовилася від деяких її пунктів під час протестів. Проте, деякі дії ще потребують додаткових узгоджень та процедур, що затягує їхню реалізацію, заявили в Міністерстві.

Джерело: Громадське

Читайте також: