Польські перевізники погрожують розширити акцію протесту на кордоні

Польські перевізники загрожують заблокувати роботу всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною, і ситуація стає все більш напруженою. Про це повідомляє видання Polsat News.

Представник польського комітету захисту перевізників і роботодавців у сфері транспорту, Адам Іздебський, заявив, що вони намірають протестувати, не допускаючи автомобілі з України на всіх прикордонних переходах з Польщею.

Водночас він зауважив, що блокада усіх пунктів пропуску може не відбутися, оскільки переговори “йдуть в правильному напрямку”.

Також повідомляється, що на пункті пропуску “Медика-Шегині” утворилася черга з вантажівок завдовжки 30 км. Середній час очікування становить 127 годин. Пожежники та волонтери в районі Перемишля надають заблокованим водіям теплу їжу.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники заблокували декілька пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, зокрема ПП “Ягодин-Дорогуськ”, “Краківець-Корчова” та “Рава-Руська-Гребенне”. Причиною страйку стала скасування вимоги для українських перевізників отримувати дозвіл на перетин кордону.

Раніше повідомлялося, що польські перевізники погрожують зробити цілодобове блокування руху вантажівок на напрямку пунктів пропуску “Медика-Шегині” на українсько-польському кордоні.