Повідомили останні новини з передової - зведення Генштабу

Розпочалася 589-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Сили оборони продовжують ведення оборони на сході та півдні країни, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку.

Наші воїни знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах, повідомив уранці 5 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Протягом минулої доби відбулося 57 бойових зіткнень.

"На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника. ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, продовжують закріплятися на зайнятих рубежах та виснажують ворога", - звітує Генштаб.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ здійснено ураження по пункту управління, трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 10 артилерійських засобах та по складу боєприпасів росіян.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку Сили оборони відбили атаку окупантів у районі північніше Зибиного Харківської області.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили сім атак ворога в районах східніше Макіївки Луганської області та північно-західніше Діброви Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах населених пунктів Григорівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмуту Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському та Мар'їнському напрямках агресор безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Авдіїївки Донецької області та покращити тактичне положення в районі Ласточкиного Донецької області. Ворог здійснив понад 15 невдалих атак в районах Мар'їнки та Красногорівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки росіян у районах населених пунктів Золота Нива та Рівнопіль Донецької області. На Запорізькому напрямку Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районах Новодарівки, Вербового та Роботиного Запорізької області.

Російські окупанти воюють застарілим озброєнням, і кажуть, що їм бракує нагород.

Зокрема, російські бойовики з батальйону "Восток" скаржаться на те, що командування недостатньо нагороджує батальйон за його самовідданість у складі російського оперативно-тактичного з'єднання "Каскад".

Окупанти також заявили, що військове командування не виконує свої обіцянки. Мовляв, з початку повномасштабного вторгнення особовий склад воював на передовій замість того, щоб виконувати функції "зачистки" після штурмів.