«Повна відсутність комунікації»: Фаріон повідомила, на якому етапі справи СБУ проти неї

«Повна відсутність комунікації»: Фаріон повідомила, на якому етапі справи СБУ проти неї

Кримінальне провадження проти мовознавиці Ірини Фаріон знаходиться на етапі "відсутньої комунікації" з самою Фаріон. Про це вона повідомила в інтерв'ю "Телеграфу".

Фаріон заявляє, що не була викликана на жодні допити СБУ.

«Абсолютно. Я відкрита, я активно працюю, їзджу країною, у мене презентації, відкриті лекції, але жодних до мене дзвінків про розмови не було. Мене ж повинні допитати, правда?», – сказала Фаріон.

Мовознавиця заявляє, що сама звернулася до поліції щодо вмішування в її Telegram-канал. Вона просить Кіберполіцію провести розслідування. Крім того, Фаріон отримувала багато дзвінків з московськими номерами, через що її телефон зараз перебуває у слідчого.

Служба безпеки України очікує на результати експертиз щодо висловлювань і публікацій Ірини Фаріон. Про це заявив представник СБУ. Правда, конкретні питання щодо кримінального провадження і статусу Фаріон залишилися без відповіді.

Нагадаємо, що скандал між Фаріон і військовими почався після виходу програми "Рандеву з Яніною Соколовою" 6 листопада 2023 року, в якій мовознавиця стверджувала, що не існує такого терміна як російськомовне населення.

Після цього Фаріон було звільнено з посади професора, але вже у травні її поновили на посаді професорки.

Читайте також: