Пожежа на заводі «Уралмаш»: нові подробиці (фото, відео)

Пожежа на заводі в Єкатеринбурзі

Під час пожежі в цеху заводу "Уралмаш" в Єкатеринбурзі обвалилася покрівля. Попередньо, перед пожежею чулися вибухи. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Прес-служба заводу стверджує, що пожежа сталася на території промислового майданчика, а не в будівлі заводу. Врешті-решт, офіційна інформація про постраждалих наразі відсутня.

За інформацією 24 каналу, вже обвалилася частина покрівлі, але про постраждалих чи жертв нічого не повідомляється.

Ліквідація загоряння труднощі

Загоряння покрівлі цеху ускладнюється високим пожежним навантаженням будівлі, заявляють російські рятувальники. До ліквідації залучено 52 особи та 17 одиниць техніки. Наразі стан пожежі погіршується.

Дані про компанію "ЕнергоТрансстрой"

За версією деяких джерел, згорілий цех належить компанії "ЕнергоТрансстрой", яка спеціалізується на виробництві електродвигунів, генераторів та трансформаторів. Інформація про фінансові показники компанії за 2023 рік невідома.

Історія "Уралмаш"

"Уралмаш" є одним з провідних підприємств Росії у сфері виробництва обладнання для різних промисловостей. Також на заводі виготовляються екскаватори, бурове обладнання та інші машини.

Завод "Уралмаш" має багатий воєнний досвід. Під час Другої світової війни там виготовлялися корпуси для танків, артилерійські установки та інше військове обладнання.

Щодо причини пожежі та розміру збитків поки що немає офіційної інформації.