Президент Чехії повідомив, за який термін Росія може відновити свою боєздатність

Президент Чехії, Петр Павел, вважає, що Росія може повністю відновити свою військову готовність протягом шести років. Цю думку висловив Павел в інтерв'ю для Ceske Noviny.

За словами чеського президента, тривалість процесу відновлення залежатиме від результатів війни в Україні. Він зазначив, що РФ може потребуватись від п'яти до семи років для повного відновлення своєї здатності до бойових дій.

Президент додав, що кінцевий термін може бути змінений через багато факторів, які впливатимуть на ситуацію, зокрема, на результати конфлікту в Україні.

Петр Павел також підкреслив, що наразі Росію розглядають як основну загрозу для НАТО в Європі, і країни ЄС готуються до можливого конфлікту високої інтенсивності на континенті.

Варто зазначити, що раніше подібні прогнози щодо Росії були зроблені німецькими аналітиками. Вони стверджували, що Володимиру Путіну можуть знадобитись до шести років, щоб відновити армію та здійснити напад на НАТО.

Нагадаємо, що триває 637-ма доба широкомасштабної війни РФ проти України. Протягом останньої доби відбулося 58 бойових зіткнень, під час яких ворог здійснив два ракетних та 29 авіаційних ударів, а також застосував 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню проти позицій українських військ та населених пунктів. Також, в ніч на 22 листопада окупанти завдали удару за допомогою 14 БпЛА типу Shahed-136/131, проти яких українська армія успішно захистилась. На жаль, через терористичні атаки загинули та були поранені мирні мешканці. Деякі приватні будинки та інша цивільна інфраструктура отримали значні руйнування та пошкодження.