Прикордонники розповіли, в якій області Росія найчастіше застосовує ДРГ

Окупанти активно застосовують розвідувально-диверсійні групи на території Сумщини. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За словами Демченка, найбільша активність ворожих ДРГ зафіксована в Сумській області. Раніше така активність спостерігалася й у Харківській області, але останнім часом вона знизилася.

Як зазначив Демченко, ворожої активності на Чернігівщині не виявлено.

«Сумська область залишається пріоритетною для них. За останній час викривається кілька ворожих розвідувально-диверсійних груп щотижня. Вони не заходять щодня, але це значима активність», - підкреслив Демченко.

Нагадаємо, у Сумській області введено додаткові обмеження в межах п’ятикілометрової зони від державного кордону через обстріли з боку Росії.

З огляду на значне збільшення активності російських ДРГ на кордоні з Україною, припускається, що це пов’язано з намаганням відволікти українські сили оборони.

Раніше було повідомлено, що через посилення обстрілів з боку РФ планується примусова евакуація у Великописарівській та Середо-Будській громадах Сумської області.

Читайте також:

  • Харків, Суми, Київ… Детальний розбір «нового наступу Путіна»
  • Сумщина під ворожим вогнем: яка ситуація на прикордонні
  • Сєвєродонецьк та Красноград перейменують: комітет затвердив нові назви