Путін розпочне свою виборчу кампанію вже у листопаді - британська розвідка

Путін розпочне свою виборчу кампанію вже у листопаді - британська розвідка

Вибори президента Росії відбудуться 17 березня 2024 року. Володимир Путін, нинішній лідер країни, майже впевнено буде балотуватися на цих виборах, хоча він поки не зробив цього офіційно.

За словами британської розвідки, виборча кампанія Путіна неформально розпочнеться у листопаді 2023 року. Цю інформацію повідомило Міністерство оборони Великої Британії в своєму Twitter-акаунті.

Хоча вибори в Росії здійснюються під твердим контролем Кремля, вони є головним засобом політичної легітимізації.

В британській розвідці також зазначають, що під час підготовки до виборів Кремль намагатиметься поліпшити свою популярність, уникаючи непопулярних дій.

У повідомленні Міноборони Великої Британії зазначено: "Майже напевно виборча кампанія Путіна буде спрямована на захист Росії як окремої цивілізації від зовнішніх ворогів. Це наратив, який часто використовується для виправдання дій держави та зміцнення влади Путіна".

Володимир Путін, російський лідер, планує мінімізувати згадки про війну в Україні під час своєї президентської кампанії.

За повідомленнями Інституту вивчення війни (ISW), він може оголосити про свою виборчу кампанію під час або незабаром після відкриття міжнародної виставки та форуму "Росія" 4 листопада.

Читайте також: