Рада зобов'язала додавати в бензин біопаливо

Рада зобов'язала додавати в бензин біопаливо

Законопроєкт №3356-д про обов'язкове використання рідкого біопалива у транспорті був схвалений Верховною Радою, повідомив Ярослав Железняк, народний депутат.

За цей законопроєкт проголосували 235 депутатів.

Згідно з документом, починаючи з травня наступного року, у бензині повинно міститися не менше 5% рідкого біопалива.

Пояснювальна записка до законопроєкту зазначає, що його метою є створення правової бази для розвитку виробництва, обігу та використання рідкого біопалива у транспорті.

Також вказується, що Україна під час вступу до Енергетичного Співтовариства зобов'язалася прийняти нове законодавство у цій сфері.

Законопроєкт включає в себе регулювання обліку та контролю вмісту біопалива у бензині, а також встановлення відповідальності за невиконання квот виробниками, імпортерами та реалізаторами.

Технічні характеристики палива з біопаливом повинні відповідати вимогам технічних регламентів, європейських стандартів та інших нормативних актів.

Згідно з документом, продаж бензину без біопалива буде каратися штрафом в розмірі семи розмірів прожиткового мінімуму (наразі - 3028 грн) для працездатних осіб за кожні 1000 літрів партії, яку отримано для реалізації (стосовно 2024 року це складає більше 21 тис. грн).

Джерело: Економічна правда

Читайте також: