Rheinmetall збільшить виробництво снарядів для Німеччини, країн НАТО та України

В Німеччині розпочалось будівництво фабрики з виробництва боєприпасів

Німецький збройовий концерн Rheinmetall розпочинає будівництво нової фабрики з виробництва боєприпасів. Вона буде розташована на території громади Унтерлюс, земля Нижня Саксонія. У понеділок, 12 лютого, відбулася церемонія закладання символічного фундаменту нового підприємства.

У церемонії взяли участь канцлер ФРН Олаф Шольц та прем'єр-міністр Королівства Данія Метте Фредеріксен, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус та багато політиків.

"Сьогодні особливий день для безпеки всієї Європи", - наголосив Олаф Шольц. Він наголосив, що Німеччині важливо мати незалежність у виробництві озброєння та забезпечувати потреби своїх та партнерів у Європі у боєприпасах.

Щоб забезпечити стратегічний суверенітет Німеччини у сфері виробництва боєприпасів, ми створюємо національне виробниче підприємство, яке встановить нові стандарти і насамперед забезпечить поставки для Бундесверу - зазначив гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер.

Фабрика планує розпочати виробництво вже наступного року з потужністю 200 тисяч артилерійських боєприпасів на рік. Також на ній планується виготовлення ракетних двигунів, боєголовок і танків Puma. Інвестиції у підприємство становитимуть близько 300 мільйонів євро, а кількість нових робочих місць - близько 500.

Rheinmetall планує збільшити виробництво до 700 тисяч артилерійських снарядів та 10 тисяч тонн пороху на своїх заводах у різних країнах світу.

Фабрика стане важливим внеском у обороноздатність Німеччини та НАТО, а також дозволить збільшити постачання амуніції до України.