Росія хоче мобілізовувати військових із хворобами, які не заважають службі

Міністерство оборони Російської Федерації запропонувало змінити вимоги до фізичного здоров'я тих, хто намагається служити в армії, з врахуванням досвіду в так званій "спеціальній військовій операції". Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зміни пропонується внести до "Положення про військово-лікарську експертизу".

Цей документ буде стосуватися громадян, які зараховуються до армії, призиваються на військову службу або вступають до армії за контрактом. Зміни також стосуватимуться мобілізаційного резерву і військових навчань.

"Розробка проекту постанови пов'язана з необхідністю вдосконалення організації медичного огляду громадян, які мають захворювання, що не значно впливають на здатність виконувати обов'язки військової служби", - йдеться в повідомленні.

Варто згадати, що російський диктатор Володимир Путін збільшує чисельність своєї армії. В Кремлі заявляють, що це пов'язано з так званим "Спільними військовими операціями" та "розширенням НАТО". Загалом Путін зробив приблизно 170 тисяч нових найманців.

Раніше повідомлялося, що Кремль знайшов спосіб мобілізувати більше 13 мільйонів росіян для війни з Україною.

За словами представника Головного управління розвідки України Андрія Юсова, мобілізація в Росії не припинялася. Однак влада не оголошує про це публічно через страх перед протестами.