Росія могла отримати від Північної Кореї близько 1,6 млн атрснарядів, - WP

Росія могла отримати від Північної Кореї близько 1,6 млн атрснарядів, - WP

Північна Корея може поставити Росії мільйони артилерійських снарядів

За даними американського видання The Washington Post, з серпня 2023 року до січня 2024 року Північна Корея може поставити Росії близько 1,6 мільйона артилерійських снарядів. Це стосується вантажу, який відправлявся з північнокорейського порту Раджин до російських портів Східний та Дунай в Приморському краї.

Журналісти відзначають, що ці постачання здійснювали чотири судна під російським прапором. Вантаж, після прибуття до Росії, розподілявся між 16 пунктами призначення, більшість з яких розташовані вздовж кордону з Україною. Зауважується, що 12 із цих пунктів знаходяться неподалік армійських складів боєприпасів і ракет, що свідчить про отримання Росією військової допомоги від КНДР.

Хоча офіційно вантаж декларувався як "вибухові речовини", експерти вважають, що насправді це були ракети та артилерійські снаряди. Майкл Кофман, експерт з військової політики, зауважив, що ці поставки позитивно вплинули на Росію в ході війни.

Нещодавній візит президента Росії Володимира Путіна до Пхеньяну та підписання нового договору про співпрацю між Росією та Північною Кореєю свідчать про поглиблення військового партнерства між країнами. Угода передбачає негайне надання військової допомоги в разі агресії проти однієї зі сторін.

Читайте також: