Росія перетворила Донецьк на притулок для рецидивістів

Російські злочинці та рецидивісти прячуться в Донецьку, щоб уникнути покарання в РФ

У тимчасово окупованому Донецьку все більше злочинців з Росії та осіб, які раніше скоїли злочини, згромаджуються для ухилення від відповідальності у своїй країні. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Сюди з’їжджаються вбивці, щоб уникнути покарання в Росії. Інакше казати про їхній спосіб життя та появу на тимчасово окупованій території України є зайвим. Тут вони вже стали злочинами повсякденністю», - відзначили у спротиві.

Центр національного спротиву стверджує, що недавно до Донецька приїхав Раіль Хайров - найманий вбивця муедзина Ібрахіма Ісяняєва, який раніше служив у ПВК "Вагнер". Встановлено, що Хайров вже був засуджений за вбивство, але його помилували, щоб він міг служити на фронті.

«Зараз, імовірно, Хайров знову приєднається до "добровольців" російської армії та продовжить своє жахливе життя на одному з "лісових полів" у Донеччині», - додали у Центрі національного спротиву.

Центр національного спротиву підкреслює, що Кремль та окупаційна влада використовують такі випадки для зміцнення свого мобілізаційного фонду. Проте не тільки злочинці, але й наркомани з Чечні та жінки з виправних колоній переходять на бік окупантів.

Найманці "Вагнера" тікають з Білорусі до Африки через низьку заробітну платню

Із-за невисокої заробітної платні найманці ПВК "Вагнер" залишають Білорусь та виїжджають до Африки. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як зазначається, "вагнерівці" працюють інструкторами в Білорусі, а також беруть участь у військових навчаннях російських мобілізованих громадян та осіб, що підписали контракт.

Проте робота інструктора та низька заробітна плата не задовольняють російських найманців. Вони отримують більше грошей за участь у війні на африканському континенті, тому "вагнерівці" почали масово переїжджати до Африки.