Росія підтвердила смерть колаборанта Киви

Слідчий комітет РФ підтвердив, що Ілля Кив, екснардеп-зрадник, колаборант і пропагандист, був застрелений в Підмосков'ї. Смерть настала від поранень, отриманих в результаті вогнепального нападу. Розслідуванням цієї кримінальної справи займаються спеціально обрані слідчі і криміналісти.

Трагедія сталася в середині грудня 2022 року у парку одного з котеджних селищ Підмосков'я, конкретно у селі Супонево. Невідома особа вистрілила у Кива з нез'ясованої зброї, в результаті чого він помер на місці події. Російський слідчий комітет повідомив, що вже встановлено особу загиблого.

Спеціалісти проводять огляд місця трагедії та розслідують всі можливі версії, знаходяться особи, причетні до вбивства. Оперативні служби отримали доручення з вирішення цього криміналу.

Перед початком повномасштабної війни Росії проти України Кив втік до Іспанії. У Москві він активно працював на російських пропагандистів, поширюючи фейки про Україну та кремлівську пропаганду. Кив також отримав політичний притулок і громадянство у Росії - країни, що вчиняла агресію проти України.

За інформацією журналістів, Кив міг проживати в розкішному котеджному містечку Agalarov Estate, розташованому у Підмосков'ї.

Кива позбавили парламентського мандата в березні 2022 року з підозрою в посяганні на територіальну цілісність України та державну зраду. Також йому пред'явили звинувачення у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу і пропаганді війни. У серпні 2023 року Личаківський суд Львова призначив Киву 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тіло Киви знайшли на вулиці біля готелю у Росії. Згодом стало відомо, що Служба безпеки України була замішана у ліквідації колишнього депутата. Також Головне управління розвідки Міноборони підтвердило цю інформацію, наголошуючи, що доля Киви очікує на кожного зрадника України та прихильника путінського режиму.

Ілля Кива став відомим завдяки своїм скандальним вчинкам і випадками. Редакція "Главком" склала п'ятірку найкурйозніших ситуацій, пов'язаних з Кивою.