Росія почала запускати "Калібри" з Азовського моря, - ВМС України

Росія почала запускати

У ніч на 22 червня російські окупанти здійснили масштабну повітряну атаку на Україну, вперше використавши крилаті ракети "Калібр" з акваторії Азовського моря.

Про це повідомив речник Військово-Морських Сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Чотири ракети були випущені з акваторії Азовського моря, і це є важливим поворотним моментом, тому що, як бачите, вони використовують його, вважаючи безпечнішою акваторією, ніж Чорне море", - заявив він.

Плетенчук зазначив, що всі запущені "Калібри" були успішно збиті силами ППО України. Речник ВМС також зазначив, що ефективність цих ракет знизилася порівняно з початком повномасштабного вторгнення.

Запуск ракети "Калібр"

В даний час в Азовському морі знаходяться три російські ракетоносії, які можуть нести до 20 ракет. Плетенчук нагадав, що Азовське море знаходиться неподалік українських позицій, натякаючи на можливість відповіді на дії противника.

Загалом під час нічної атаки окупанти випустили 16 ракет та 13 дронів-камікадзе "Шахед". Українські сили ППО збили 12 ракет і всі 13 дронів. Атаку було спрямовано на об'єкти критичної інфраструктури в різних регіонах України, зокрема один із ударів припав по Львівській області.

Читайте також: