Росія вигадала цинічний спосіб, щоб вигнати мігрантів із країни

Росія вигадала цинічний спосіб, щоб вигнати мігрантів із країни

Росія вигадала "фішечку", за допомогою якої країна-агресор буде позбавлятися від зайвих мігрантів.

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін повідомив, що близько 10 тисяч мігрантів, які отримали громадянство Росії, стали учасниками війни проти України. Завдяки цьому "фішці", яку він назвав, російська влада змусила мігрантів потихеньку залишати країну.

За словами Бастрикіна, слідчі змогли відловити понад 30 тисяч мігрантів, і 10 тисяч з них були змушені вирушити на війну в Україну. Використовуючи положення Конституції та закони, російська влада зобов'язала мігрантів стати на військовий облік та взяти участь у спеціальній військовій операції.

«Ми знайшли, знаєте, таку фішку, яка призвела до того, що мігранти стали потихеньку залишати Росію. У чому ця фішка полягає: ми стали реалізовувати положення Конституції та наших законів про те, що особи, які отримали громадянство, повинні стати на військовий облік та у разі потреби взяти участь у спеціальній військовій операції», – заявив Бастрикін.

Росіяни втрачають інтерес до проживання в Туреччині

З початку 2023 року кількість росіян з посвідкою на постійне проживання (ВНП) у Туреччині скоротилася на третину. За інформацією Reuters, це пов'язано з фінансовими проблемами та проблемами оформлення ВНП. Багато росіян вважають за краще виїжджати до Сербії та Чорногорії.

Рекрутування іноземних громадян для воєнних дій в Україні

Російська Федерація продовжує вербувати іноземних громадян для участі у бойових діях в Україні. Міністерство оборони Великобританії повідомило, що їх відправляють до звичайних підрозділів на фронті, а не в спеціальні.

Допомога Європейського Союзу Фінляндії

Фінляндія звернулася до Європейського Союзу за допомогою у зупиненні припливу мігрантів з Росії. Президент Європейської комісії підтримала цю заяву і зазначила, що ЄС співпрацює з країнами, звідки родом прибули мігранти до Фінляндії.

Читайте також: