Росіянам випав шанс: українська куля може забезпечити всю родину окупанта

Я напишу про дуже важливу річ - мотивацію цієї війни. Але не з нашого боку, з нашого боку все зрозуміло. Ми або виживемо, або зникнемо. Немає жодної іншої альтернативи, яким би ситуація не здавалася. Якщо ворог дістанеться до нас, то проект Незалежної України можна вважати зруйнованим. Росія не здасть нам жодного шансу.

Тепер давайте говорити про мотивацію.

Війна не є простим завданням для Росії. Бліцкриг провалився, а позиційна війна не дасть стратегічних успіхів. Заявлені цілі, такі як денацифікація та демілітаризація, виглядають недомислені та недосяжні. Росія може так само говорити про обов'язкову дефекацію, деперсоналізацію та детермінізацію. Але важливіші факти.

Росія не може захопити українські території від Сяну до Дону, навіть теоретично. Утримання цих загарбаних територій обійдеться агресору дуже дорого. Це чудово, але все ж є одне "але". У Росії є величезні ресурси, які можуть дозволити їй витримати санкції та жити без втрати якості життя для більшості населення. Життя на декількох мільйонах квадратних кілометрів не змінюється принципово.

Тепер найголовніше. Влітку 1914 року міністр військових справ Росії сказав імператору: "війна - це найкраще, що може статися з Росією". Це ствердження залишається актуальним й сьогодні.

Ця війна є соціальним ліфтом для багатьох росіян. Вона надає їм великий успіх і відчуття щастя через можливість воювати. Якщо моєму знайомому - російському кінорежисерові заплатили такі великі гроші за відправку на вбивства в Україну, то це означає неминуче збагачення для нього. Це великі гроші за можливість вбивати - гроші, які зазвичай він не заробляє протягом років. Але для нас така ситуація не полегшується.

У цих людей немає ідеології. Росія просто платить їм гроші за вбивство громадян сусідньої країни. Ці люди можуть вбивати будь-кого, хто їм вкажуть. Їм заплатили за це, і вони готові вчинити будь-яке злочинство.

Якщо ми засуджуємо російське населення за це, ми нічого не розуміємо. Ми боремося з наємниками, а не з ідеологічним ворогом. Ми бачимо, як Буча падає в руки бандам, як місто грабують і силитися зрозуміти, як це сталося. Люди грабуватимуть, вбиватимуть та використовуватимуть будь-які можливості відповідно до своїх настанов. Це проявляється під час війни.

Спуститься кілька років, і ми почуємо, як Росія зніме сотні фільмів та напише тисячі книг про свій "великий подвиг". Вони будуть перекладати вчинки злочинців в світлу боротьбу проти НАТО та українського нацизму. Росія любить розповідати про свою невинність. Це все купується за гроші. Росія вдало утилізує тих, хто не приносить їй користі. Це можна виправдати. Але це не зробить наше життя легшим.