Росіяни не намагаються повернути "Вишки Бойка" - Гуменюк

Росіяни атакують морські шляхи, але навіть не намагаються повернути "Вишки Бойка".

Окупанти хочуть дискредитувати Україну як морську державу, сказала речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"Підрив мін там створить складну вогневу ситуацію. Їм підходу до "вишок" немає, тому вони просто тероризують морські транспортні шляхи. На даному етапі це єдиний спосіб їм продемонструвати, що вони чимось ще володіють в Чорному морі", - зауважила вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Західні партнери бачать ту велику роботу, яку ЗСУ проводять на півдні. Але не можна недооцінювати росіян, адже у них все ще залишаються потужності, в тому числі й ракетні.

"Вони продовжують системно бомбити напрямок острова Зміїний - там, де зосереджені морські транспортні шляхи для того, щоб дискредитувати Україну як морську державу, її здатність забезпечувати Силами оборони гуманітарний коридор для навігації морських суден", - розповіла Гуменюк.

Унікальну операцію зі встановлення контролю над "Вишками Бойка" провели силами підрозділів ГУР МО України, зокрема під контроль були повернуті бурові платформи "Петро Годовалець" та "Україна", а також СПБУ "Таврида" і СПБУ "Сиваш".

Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу некерованих авіаційних ракет, а також РЛС "Неву", що може відстежувати рух суден у Чорному морі.