Росіяни розганяють фейк про вбивство Герасимова: військові відреагували

Удар по Криму: росіяни спростовують фейк про загибель начальника Генштабу ЗС РФ

У мережі поширюється інформація про те, що удар, який було нанесено по окупованому Криму, призводив до загибелі начальника Генерального штабу Збройних сил РФ Валерія Герасимова. Росіянам невідомо, хто поширює цю інформацію про загибель Герасимова, але вони вважають, що це є фейком.

«Надходять повідомлення про те, що генерал Валерій Герасимов загинув в результаті вчорашніх українських ракетних ударів по Криму. Герасимов – начальник Генерального штабу Збройних сил РФ і перший заступник Міністра оборони Росії. На даний момент інформація не підтверджена», – пише Visegrád 24.

Спікер Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук схиляється до думки, що цю інформацію розповсюджує російська пропаганда. Він стверджує, що було багато версій, чи точно Герасимова вразили, але вважає, що ймовірність його загибелі низька. Проте він підтверджує, що командний пункт російських сил був уражений і були знищені кілька високопоставлених офіцерів або генералів російської окупаційної армії.

Братчук також повідомляє, що в Криму був уражений командний пункт ворога. Він стверджує, що в ході операції була знищена ППО, а також логістика і інфраструктура, що мали вплив на діяльність окупантів. Речник Української добровольчої армії Південь також зазначив, що це була найбільш масована атака на Крим з часів початку вторгнення.

Після вибухів в Криму, Збройні сили України підтвердили знищення командного пункту росіян поблизу Севастополя. Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував українським пілотам та всім, хто брав участь у операції. Також повідомляється, що російська протиповітряна оборона знищила 36 БПЛА над Кримом.