Росіяни затримали 1500 осіб на окупованих територіях: причина

За останній час російські загарбники затримали близько 1500 осіб на тимчасово окупованих територіях за підозрою у співпраці з українським підпіллям. Таку інформацію надав Центр національного спротиву.

За повідомленням Центру, російські окупанти продовжують застосовувати репресивні методи проти цивільного населення, зокрема проти тих, хто висловлює невдоволення щодо окупації територій. Особливо це стосується жителів півдня та сходу України.

На ТОТ півдня та сходу України окупаційні адміністрації разом з російсько-окупаційними військами продовжують застосовувати репресивні методи проти цивільного населення, особливо проти тих громадян, які відкрито висловлюють своє невдоволення щодо окупації територій

За даними українського підпілля, загарбники затримали принаймні 1500 осіб за підозрою у співпраці з українським підпіллям на тимчасово окупованих територіях.

Відтак російські окупанти намагаються знищити українське підпілля, яке активно веде проти них підпільну війну. При цьому, проукраїнські настрої на всіх тимчасово окупованих територіях тільки зростають

Зазначимо, що російські окупанти утворили базу мешканців тимчасово захоплених територій, яких підозрюють у нелояльності до російських загарбників. За даними, база налічує понад 100 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій.

Повідомляється, що наповненням бази займаються співробітники Головного розвідувального управління (ГРУ) та Федеральної служби безпеки (ФСБ) за підтримки місцевих окупаційних адміністрацій.