Росіяни зізналися на всю країну, що використовують донеччан як живий щит

Російські військові стріляють з житлових кварталів, заховуючись за мирними жителями

Увесь світ бачив, як російські військові експертизи відверто визналися, що армія РФ встановлює свої важкокаліберні гармати в цивільних кварталах Донецька. Жителям районів Куйбишевського та Київського довелося закликати російську армію не використовувати їх як живі щити та не вести обстріль з міста. Це є доказом того, що російські військові цинічно користуються мирними жителями як захистним щитом.

«Не знаю, як це пропустили до ефіру. Але це прямо свідчення для Гааги», – коментує заяву росіянина журналіст Денис Казанський.

Ця заява російського військового експерта розкриває механізми, за допомогою яких мешканці окупованого Донецька страждають від дій російських військових. Подальше поширення цієї інформації може стати вагомим аргументом у справі проти Росії у Міжнародному кримінальному суді.

Фейк російської пропаганди про обстріли Донбасу

Варто відзначити, що пропагандисти Кремля намагаються поширювати фейкову інформацію про те, що Збройні сили України обстрілюють Донбас. Саме цей фейк став основою для багатьох маніпуляцій та виправдання російської війни на території України. Росіяни стверджували, що прийшли "рятувати" народ внаслідок обстрілів на Донбасі. Часто "обстріли Донбасу" були транслювані з метою відвернення уваги від своїх злочинів.

Обстріли у Донецьку

Незабаром після настання Нового року у Донецьку почалися вибухи. Загальновідомо, що це були наслідки обстрілів. Росіяни спробували звинуватити українські війська, стверджуючи, що Збройні сили України випустили ракети по місту. Однак це ще один приклад фейкової російської пропаганди, яка намагається перекрутити події із метою дискредитувати Україну.