Російські урядовці готують заборону на ідеологію чайлдфрі в країні

Російські урядовці готують заборону на ідеологію чайлдфрі в країні

У Росії пропонують прийняти законопроєкт, що забороняє поширення ідеології чайлдфрі. Про це повідомив заступник міністра юстиції Всеволод Вуколов під час форуму "Сім'я: зберегти, не можна втратити". За його словами, така ідеологія, яка стверджує, що не потрібно народжувати дітей, має екстремістську спрямованість та її поширення має бути обмежене.

«Ми з вами активно готуємо законопроекти щодо недопущення поширення чайлдфрі – течії, яка обмежує поширення і говорить про те, що «не треба сьогодні дівчатам, особливо молодим, народжувати, можна обійтися і без дітей». Таких ідеологій багато, екстремістської спрямованості», – заявив Вуколов.

Заступник міністра також зазначив, що Росія планує побудувати законодавчу систему, яка буде діяти на території країн, що ділять її цінності. Ці закони мають захищати традиційні цінності, що є важливими для РФ.

Крім того, Міністерство юстиції пропонує включити поняття "традиційні цінності" до тлумачного словника російської мови.

Це не перше втручання Росії у питання чайлдфрі. У 2023 році у Держдумі готували законопроект щодо заборони поширення інформації про чайлдфрі серед дітей.

Також Росія зробила мету досяжною- збільшення чисельності населення до 600 млн осіб. Для цього необхідно заборонити аборти, просувати багатодітні родини та повернути традиційні цінності. Такі вказівки були закріплені Російською православною церквою в Наказі XXV Всесвітнього російського народного собору "Сьогодення та майбутнє Російського світу", який було затверджено на соборному з'їзді РПЦ 27 березня в Москві.

Читайте також: