Російський дворазовий олімпійський чемпіон Рилов відмовився їхати у Париж на умовах МОК

Олімпійський чемпіон з плавання Євген Рилов відмовився брати участь у Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, оголосивши про своє незгоду з умовами Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

На минулому тижні МОК заявив, що російські та білоруські спортсмени, які успішно пройшли відбір, зможуть взяти участь у Олімпіаді-2024 у нейтральному статусі. Російські атлети зможуть виступати без національних символів, таких як прапор і гімн. Крім того, МОК заборонив участь спортсменам, пов'язаним із силовими структурами або висловлювали підтримку війни Росії проти України.

Євген Рилов відмовився участь у Олімпійських іграх, заявивши, що не бажає опускатися до рівня західних провокаторів і вірить у великий російський народ. Він вважає, що зараз не на часі брати участь у міжнародних змаганнях, а потрібно чекати, поки всі конфлікти вирішаться і вода в Росії знову стане чистою. Рилов повідомив, що він прийняв рішення недоїжду Олімпіади, яке відповідає його переконанням та вірності його країні.

Варто зазначити, що в 2022 році Рилов брав участь у пропагандистському мітингу в Москві разом з іншими олімпійцями, де вони одягали куртки з літерою Z.