Розблокування польського кордону: на одному з пунктів почали пропуск вантажівок (відео)

На українсько-польському кордоні в пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" розпочали оформлення порожніх великовагових вантажівок. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Станом на ранок 4 грудня, прикордонники вже оформили 30 великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 тонн. Заїзд вантажівок у пункт пропуску здійснюється в порядку загальної черги.

Державна митна служба повідомляє, що з початку пропуску через МАПП "Угринів-Долгобичув" пройшло 40 вантажівок масою 7,5 тонн.

Пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" є першим з переліку заходів, які Міністерство відновлення реалізує для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності на українсько-польському кордоні.

Реєструватись в чергу на перетин кордону в пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" не потрібно. Україна та Польща домовились про відкриття цього пункту пропуску, а також про посилення перевірок вантажівок на кордоні.

Наразі, у зв'язку з тимчасовою нероботою пунктів пропуску "Смільниця" та "Нижанковичі", пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" став основним шляхом для перетину кордону України з Польщею.

Читайте також:

  • Заблокований кордон. Чи означає це, що нас не чекають в ЄС?
  • Три тижні на кордоні з Польщею. Інтерв’ю з українським далекобійником