Розвідка Британії: окупанти зазнали великих втрат у спробах вибити ЗСУ з лівобережжя Херсонщини

За інформацією аналітичного звіту Міністерства оборони Великої Британії, російська десантна дивізія понесла серйозні втрати під час спроби вибити українські сили біля села Кринки в Херсонській області. Президент Володимир Путін нібито стверджує навпаки, але дані звіту свідчать про протилежне.

Олігархічна гвардійська повітряно-десантна дивізія, яка була сформована ще на початку грудня 2023 року, з ймовірністю страждання від серйозних втрат, не змогла виконати поставлені завдання під час свого бойового дебюту в Херсонській області.

Операція відбулася після приєднання дивізії до Дніпровського угруповання російських військ, коли вони спробували вибити український плацдарм біля села Кринки на східному березі Дніпра. За даними звіту, на десантників не було належної підтримки з боку авіації та артилерії, і багато з них були малодосвідченими військовослужбовцями.

Згідно з британськими аналітиками, після цього інциденту російські військові блогери закликали командувача групи військ "Дніпро" генерал-полковника Михайла Теплінського піти у відставку. Цей інцидент, на думку розвідки, став ударом по репутації Теплінського, який відомий як один з найздібніших російських полковників та командир ВДВ.

В той час, коли Міністерство оборони Британії публікувало цю інформацію, Володимир Путін, посилаючись на прес-конференції, заявив, що в Кринках ЗСУ зазнали значних втрат, а в Росії "тільки кілька поранених". Він також висловив надію, що українські бійці в Кринках скоро не будуть у загоні послідуючих контрнаступів.

Наразі триває 659-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За останню добу було 120 бойових зіткнень. На Херсонському напрямку українські воїни продовжують утримувати свої позиції на лівому березі Дніпра, вести контрбатарейну боротьбу та наносити удари по тилам ворога.