Розвідник розповів, чого українській армії не вистачає для перемоги над Росією

Виснаження серед особового складу ЗСУ

У війську України поширене виснаження серед особового складу, повідомляє розвідник з 1-го батальйону 3-ї окремої штурмової бригади, відомої як "Оладушек".

«Виснаження помітно дуже сильно. Багато зараз мобілізують людей із хворобами. Штурмовик, який вже декілька років воює, не може виконувати свої обов'язки так ефективно, як раніше», - заявив розвідник.

За його словами, з кожним разом все менше молодих хлопців, на яких ґрунтувался успіх ЗСУ на початку конфлікту.

«Ми потребуємо молодих людей. Молодий дух та висока мотивація були нашою перевагою на початку. Але тепер їх замінюють інші бійці, ідея перемоги потребує більшої підтримки і мотивації», - розповів військовий.

Розвідник наголосив, що для перемоги українські захисники мають сприймати життя як авантюру, готові йти на зустріч небезпеці та не тікати від неї.

«Той, хто втекає від смерті, ненавидить ризик, не проживає повноцінне життя. Ті, хто готові до авантюр, завжди будуть жити», - зазначив розвідник.

Мобілізація та плани влади

Українська влада розглядає можливість змін у мобілізаційних процедурах. Проект відповідного закону може бути зареєстрований у Верховній Раді найближчими днями. Президент Володимир Зеленський вказав, що розробляється новий план мобілізації, проте додаткова мобілізація 500 тисяч людей не відбудеться найближчим часом.

Показано фінальну версію законопроєкту щодо мобілізації з урахуванням зауважень Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.