Саміт НАТО у Вашингтоні: що запропонують Україні — NYT

Саміт НАТО у Вашингтоні: що запропонують Україні — NYT

НАТО запропонує новий штаб для управління військовою допомогою Україні на своєму 75-му саміті у Вашингтоні. Це підтверджує тривале зобов'язання Альянсу до безпеки країни і вважається "мостом" до потенційного членства України

На саміті НАТО, який відбудеться з 9 по 11 липня, оголосять про створення місії в Німеччині для координації всіх видів допомоги Україні в довгостроковій перспективі. Ця місія буде функціонувати під егідою НАТО, незалежно від результатів президентських виборів в США

Воля Зеленського та зобов'язання місії в Україні допоможуть забезпечити спокійніший саміт, ніж попередній.

Місія об'єднає діяльність "коаліції можливостей" країн-донорів, які надають різні види військової допомоги Україні. Вона також буде координувати підготовку українських військовослужбовців у країнах-союзниках та укладення угод про безпеку.

До цього допомога Україні надавалася індивідуально, без належної уваги до її ефективності і потреб. Об'єднання допомоги й навчань під єдиним керівництвом має полегшити цей процес і зробити його більш узгодженим.

Ця місія, відома як "Допомога й навчання НАТО в галузі безпеки для України", буде також працювати над зменшенням складності постачання різних видів озброєння в Україну.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: