Санду пояснила, за яких умов готова співпрацювати з РФ, навіть на чолі з Путіним

Президентка Молдови Майя Санду заявила, що навіть при наявності диктатора Володимира Путіна у Кремлі, Молдова і Росія можуть покращити свої взаємини. Вона вважає, що Росія повинна змінити своє ставлення до Молдови та її громадян.

Президентка підкреслила, що Молдова має дружні стосунки та співпрацює з усіма країнами, які поважають інтереси її громадян. Вона наголосила, що такі країни є дружніми і партнерськими для Молдови.

Однак, президентка вказала на те, що Росія шантажує Молдову та постійно загрожує їй, розміщуючи свої війська на її території. Це перешкоджає розвитку дружніх відносин між країнами.

Майя Санду висловила надію, що коли Росія змінить своє ставлення до Молдови і її громадян, буде легше відновити ці відносини.

Президентка також заявила, що майбутні відносини Молдови і Росії можуть змінитися, навіть якщо Путін переможе на президентських виборах у 2024 році.

Важливо зазначити, що на місцевих виборах в Молдові перемогла проєвропейська партія "Дія та солідарність". Партію "Шанс", асоційовану з проросійським політиком Іланом Шором, виключили з виборів.

Недавно Молдова презентувала Стратегію національної безпеки країни, в якій вперше російська загроза офіційно визнається Кишинівом.