Секретний брифінг в Сенаті США перетворився на суперечку з приводу кордону – CNN

Під час секретного брифінгу в Сенаті, який стосувався України, виникла гучна дискусія щодо безпеки кордонів США. Республіканські сенатори наголосили на необхідності включення посилення імміграційної політики до пакету допомоги Києву, інакше вони запропонували не підтримувати пакет в цілому.

Вони висловили незадоволення тим, що брифінг марнував час, оскільки доповідачі не надавали нові дані, які були недоступні для загального використання. Деякі республіканські сенатори навіть покинули зустріч раніше.

Голова більшості в Сенаті Чак Шумер розповів, що суперечка стрімко набула обертів після того, як лідер меншості Мітч Макконнелл попросив сенатора-республіканця з Оклахоми Джеймса Ленкфорда звернутися до питання про кордон, а не про Україну.

Під час розповіді Шумера було зазначено, що один із сенаторів-республіканців, Том Коттон, виявив нетерплячку та кричав на одного з генералів, ставивши питання про кордон.

За даними CNN, сенатори стверджували, що доповідачі відмовилися відповідати на запитання щодо кризи на кордоні та можливостей її вирішення.

Президент України Володимир Зеленський планував звернутися до американських сенаторів, але його виступ на брифінгу так і не відбувся.