Сестра короля Великої Британії втратила пам'ять

Фото сестри короля з підписом Втратила пам'ять
Фото сестри короля з підписом Втратила пам'ять

Українська принцеса Анна, сестра короля Чарльза III та дочка покійної королеви Єлизавети II, отримала травму голови, яка спричинила часткову втрату пам'яті. Про це інформує The Telegraph.

За даними видання, у 73-річної принцеси виявили струс мозку, що призвело до проблем з пам'яттю. Поки що не встановлено, як саме сталася травма. Повідомляється, що Анна може зазнати удару від копита або ноги свого коня під час прогулянки по маєтку Gatcombe Park у Глостерширі. Принцесу госпіталізували в лікарню Southmead у Брістолі, де вона залишається під наглядом фахівців з неврології.

Не відомо, з ким була принцеса під час нещасного випадку та хто викликав допомогу. На той момент її чоловік, віце-адмірал сер Тім Лоуренс, і двоє дітей, Зара Тіндолл і Пітер Філліпс, перебували в маєтку. Тім Лоуренс супроводжував дружину в автомобілі швидкої допомоги.

Принцеса була доставлена в лікарню для проведення відповідних обстежень, лікування та спостережень. Раніше у Букінгемському палаці повідомили, що стан Анни «повністю і швидко виправляється». Очікується, що вона буде виписана цього тижня.

Принцеса Ганна народилася 15 серпня 1950 року, вона є другою дочкою Єлизавети II та герцога Единбурзького Філіпа.

У 1976 році принцеса Анна взяла участь у Олімпійських іграх у складі британської команди. За даними Telegraph, тоді вона також потрапила в нещасний випадок, впавши під час стрибка на коні. У неї також виникли короткочасні проблеми з пам'яттю. Донька принцеси Анни, Зара, також професійно займається верховою їздою і виграла срібну медаль Олімпійських ігор 2012 року у Лондоні, яку їй вручила мати.

В лютому цього року короля Великої Британії Чарльза III  діагностували рак. У Букінгемському палаці повідомили, що він розкрив свій діагноз, щоб уникнути чуток і підтримати тих, хто бореться з онкологією. Король сподівається швидко повернутися до активної діяльності. Його лікування від раку йде гладко, і медики вірять у його одужання, заявила канцелярія британського монарха.

Читайте також