Сезон каштанів: скільки можна заробити на цінній сировині і де приймають

Каштани не просто плоди улюблених дерев киян, а й цінна сировина на якій можна заробити гроші

Зібрані плоди каштанів приймають в пунктах прийому вторсировини для переробки, пише tsn.

Скільки коштують каштани

У пунктах прийому вторсировини за один кг каштанів дають 1-2 гривні. Продати каштани можна і через Інтернет - ціни варіюються від 2 до 10 грн за кілограм.

Для чого використовують каштани

Каштани переробляють та використовують у найрізноманітніших сферах.

Каштан у фармакології. Речовини, які містяться в каштанах розширюють звужені артерії, прискорюють кровотік, зменшують крихкість капілярів. Тому препарати на основі кінського каштану широко застосовуються при лікуванні судинних захворювань, зокрема тромбофлебіту, варикозу, екстракт каштану використовують при лікуванні забитих місць, різних травм і синців.

Широко використовують каштани і в косметології. Виявляється, це незамінний інгредієнт для збереження краси і молодості. Засоби з каштана зменшують застій крові у поверхневих шарах шкіри, тонізують, покращують мікроциркуляцію шкіри, зменшують целюліт і випадіння волосся, захищають від негативної дії ультрафіолету.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Екстракт каштана часто є компонентом "антивікової" косметики, оскільки він має протинабрякові властивості, стимулює вироблення колагену, в результаті чого зменшується кількість і глибина зморшок, натомість підвищується тонус шкіри та підтягується овал обличчя. Каштан також включають до складу шампунів, бальзамів, масок і сироваток, що стимулюють ріст волосся та перешкоджають утворенню лупи.

Каштани це корм для тварин. За вмістом білка й жирів, поживних речовин каштани кращі за пшеницю і кукурудзу. В одному кг каштанів міститься 40 г протеїну, 4,8 г кальцію і 1,5 г фосфору, тому їх добре їсть велика й дрібна рогата худоба, птиця.

В різних країнах каштан використовується також для виробництва борошна, спирту, кавових і какао замінників, навіть джемів і консервів.

Бразильська модель 21-річна Бабі Паломас заробляє $30 тис. на онлайн-послугах "дружини на прокат". Робить те, що ненавидять інші жінки. Чоловіки платять їй за перегляд футбольного матчу, або фільму без нарікань.

Паломас навіть змушує хлопців відкриватися їй і обговорювати своє особисте життя. Під час розмов зрозуміла, що багато чоловіків, які одружені і мають сім'ї, почуваються самотніми.