Сікорський: Путіну не можна дозволити виграти цю війну в Україні

За результатами переговорів лідерів зовнішньополітичних відомств Польщі, Франції та Німеччини, Радослав Сікорський зазначив, що зустріч голов цих країн відбувається в ситуації, яка має велику драматичну вагу.

"У нас знову війна в Європі, у нас знову диктатор, який дав собі право вирішувати, хто може бути нацією, а хто ні; вирішити, чи можна змінювати кордони в Європі силою", - сказав він, передає RMF24.

Він також заявив, що Володимир Путін намагається нав'язати свою волю Україні, користуючись брехнею та демагогією, а також знищити Європейський Союз та НАТО. Сікорський підкреслив, що не можна дозволити Путіну перемогти в цій війні.

"Ми повинні виконати свої зобов'язання перед Україною, як з Будапештського меморандуму, так і з останніх угод щодо боєприпасів та фінансової підтримки - це вже відбувається - щоб Україна могла стати європейською, демократичною країною, що реформується в майбутньому", - підкреслив він.

Сікорський також закликав повністю дотримуватись запроваджених санкцій проти Росії та протистояти російським дезінформаційним кампаніям та кібератакам.

"Вони намагалися це зробити у Великій Британії до Брекситу, вони намагалися в США під час різних виборів, вони намагалися в наших виборчих кампаніях. Цього року на нас чекає низка виборчих кампаній. Ми повинні бути більш пильними і зміцнити співпрацю, щоб подібні методи більше не працювали", - наголосив він.
"Кривавий диктатор у Москві знає, що він збільшить свої шанси на успіх, якщо відокремить Україну від решти Європи, якщо розвалить Європейський Союз, якщо відокремить Європу від Сполучених Штатів. Йому це не вдасться, і Веймарський трикутник стане дуже ефективним інструментом запобігання цьому", - заявив голова польського МЗС.

Сікорський також висловився про позицію Трампа щодо НАТО.

Раніше, він заявив, що Путін у разі перемоги "зрівняє Україну із землею" і кине українців на нову війну.