Сили ППО збили понад 60 крилатих ракет та десяток «Кинджалів»: деталі атаки на Київ

Сили протиповітряної оборони збили понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток "Кинджалів" під час атаки РФ на Київ

Сили протиповітряної оборони здійснили успішну оборону під час ранкової ракетної атаки РФ на Київ. Протягом майже 6 годин тривала повітряна тривога, під час якої протиповітряні сили відбили понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток "Кинджалів". Про це повідомляє КМВА.

Забити цитату

За словами начальника КМВА Сергія Попка, спочатку Росія випустила ракети "Шахед", а потім перейшла до ракетної атаки. Протиповітряні сили здійснили удари по всіх БПЛА "Shahed" і знищили понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток "Кинджалів".

Забити цитату

На жаль, внаслідок цих атак було завдано руйнування житлових будинків та пошкодження інфраструктури. У Солом'янському районі було зафіксовано загоряння багатоповерхових житлових будинків, які заблокували мешканців. Бійці ДСНС відбули деблокування та евакуацію людей. Наразі є понад 25 постраждалих, дані ще уточнюються.

У Київщині внаслідок ворожого обстрілу загинуло подружжя. Поранено шість осіб, включаючи дитину. Російські окупанти також поцілили ракетою в недобудований храм та капличку.

У Запорізькій області російські окупанти обстріляли 25 населених пунктів.

Харків був також підданий атакі РФ, в результаті чого загинула жінка 91 року. Понад 44 людей отримали поранення.

Російські війська продовжують здійснювати масовані удари по Києву, що призводить до руйнування та аварій у різних районах столиці.