Синоптикиня попередила про пекельний сезон в Україні

Дівчина сонячної погоди та гроз у Україні
Дівчина сонячної погоди та гроз у Україні

На Україну сходить сильна спека, яка триватиме довго

На наступний тиждень у нашій країні очікується сильна спека, яка буде тривати протягом тривалого періоду. Тож вже зараз варто підготуватися всім комунальникам, рятувальникам, енергетикам, медикам і ветеринарам. За даними синоптиків, температура в деяких місцях сягатиме 40 градусів і навіть вище. В середньому очікується +33-+39 градусів.

Прогнозується, що спека триватиме і після 15 липня.

На півдні та південному сході температура повітря становитиме +30+34 градуси. У західних областях України буде трохи прохолодніше.

Діденко радить пересидіти цей спекотний період якомога ближче до води чи лісу, забезпечити запас води та ліків.

Синоптикиня додає, що потрібно зустрічати цю сильну спеку підготовленими і в панамках.

За даними Укргідрометцентру, 8 та 9 липня температура повітря буде до +35-+38 градусів в східних та південних регіонах, зокрема в Дніпропетровській, Кіровоградській областях та Криму.

Також відзначається, що через спеку в Пакистані тисячі людей потрапили до лікарні, а 568 людей померли. Найбільшу температуру, 40 градусів, зафіксували у місті Карачі, а через високу вологість відчувалась температура 49-50 градусів.

Крім того, на Канарських островах місцеві жителі вимагають спровадити всіх туристів назад до їхніх країн. Група активістів на Тенерифе оголосила голодування, виступаючи проти туристів.

Читайте також

Антарктида стрімко зеленіє
вчора, 18:33 153 переглянули
Антарктида зеленіє все швидше