Сирський: Росія намагається максимально виснажити ЗСУ перед прибуттям F-16 та інших озброєнь до України

Сирський: Росія намагається максимально виснажити ЗСУ перед прибуттям F-16 та інших озброєнь до України

Головнокомандувач ЗСУ оголосив про свою роботу на Східному фронті

Олександр Сирський, головнокомандувач Збройних Сил України, повідомив про свою роботу на Східному фронті, де він перебував протягом майже тижня у різних частинах. Він відвідав угруповання, які тримають оборону на найбільш критичних ділянках.

Сирський зазначив, що характер дій противника залишився практично незмінним. Ворог активно наступає різною інтенсивністю на Купянському, Покровському, Курахівському та Времівському напрямках з метою прориву оборони українських військ.

"Основні зусилля ворога спрямовані на Покровський напрямок, де зосереджена переважна кількість його ударних бригад і полків", - підкреслив Головком ЗСУ.

Сирський також повідомив, що його робота на фронті полягає в вивченні ситуації, допомозі командирам бригад у організації бойових дій, вирішенні проблемних питань, забезпеченні додатковим озброєнням і боєприпасами, а також посиленні резервами та іншими важливими заходами.

Головнокомандувач наголосив, що надходження значної кількості озброєння і військової техніки від партнерів, а також прибуття перших F-16, сприятимуть Україні. Це дозволить військам краще готуватися до війни з російським агресором.

"Тому командування російських військ зосереджує всі свої зусилля на підвищенні інтенсивності бойових дій та їх розширенні з метою виснаження наших військ, розриву підготовки резервів і не допущення активних наступальних дій", - додав Сирський.

Сирський високо оцінив мужність і патріотизм українських військовослужбовців та навів приклад хоробрості українського воїна, який самостійно взяв у полон чотирьох російських окупантів.

Він також висловив подяку цьому воїну і всім іншим захисникам і захисницям України, які відповідально виконують свої обов'язки і самовіддано служать.

Читайте також: