Ілюзію безпеки в Росії зруйнувала війна в Україні - ЗМІ

Ілюзію безпеки в Росії зруйнувала війна в Україні - ЗМІ

У наслідок війни Володимира Путіна проти України, Дагестан зазнав великих збитків у порівнянні з іншими регіонами Росії.

23 червня ввечері, Дагестан був струснутий серією жорстоких терористичних атак. Терористи відкрили вогонь у синагозі в Дербенті, вбили православного священника та напали на єврейські та християнські молитовні будинки у Махачкалі, найбільшому місті Дагестану. Ці напади забрали життя щонайменше 15 осіб, включаючи поліцейських.

Реакція Кремля на ці терористичні атаки була жорстко конспіративною. Був поширений наратив про те, що "зовнішні сили" сприяють розпалюванню міжетнічної та релігійної ворожнечі всередині Росії. - Депутат Державної Думи Дагестану Абдулхакім Гаджієв

Але ці змови лише відволікають увагу від основного винуватця - жорстокої війни Володимира Путіна проти України. Путін стверджує, що він рішуче бореться з ісламським тероризмом. Це є основою путінської "спадщини" з встановлення порядку в Росії після організованої злочинності 90-х років та сепаратистських воєн.

Війна в Україні позбавила Росію ілюзій безпеки. Путін, підкреслюючи свою жагу до повного контролю, зайняв ФСБ, російську службу безпеки, боротьбою з внутрішніми "ворогами". Після того, як російські війська вторглися до України у 2022 році, ФСБ зосередилася на створенні "фільтраційних таборів" для перевірки лояльності українців на окупованих територіях. Після поразок Росії в Харкові та Херсоні, Путін наказав ФСБ посилити репресії проти розвідувальних служб та зрадників.

"Відмова ФСБ від відповідальності співпала з посиленням незадоволення у регіонах Росії, де проживають етнічні меншини у невигідних умовах. Дагестан є однією з найбільш постраждалих жертв цієї нерівної війни в Україні. З початку травня 2022 року загинуло принаймні 130 дагестанців. Ця цифра збільшилася до 806 до квітня 2023 року, а сім'ї загиблих дагестанців намагаються отримати компенсацію від Кремля". - Самуель Рамані

Джерело: ZN.UA

Читайте також: