Ситуація на фронті. Де зараз найскладніше

Лише трохи більше 2-х км ворога утримується на Токмацькому напрямку

На Токмацькому напрямку ЗСУ утримують лише трохи більше 2-х км першої позиції головного рубежу оборони ворога північно-західніше с.Вербове. Решта відтинку між Новопрокопівкою та Вербовим вдалося відновити положення по першій позиції.

Очевидно, передові підрозділи 234-го десантно-штурмового полку (дшп) 76-ї десантно-штурмової дивізії (дшд), а також 136-ї окремої мотострілецької бригади (омсбр) ворога, протягом декількох останніх діб, мали просування західніше с.Роботине та у напрямку дороги Новоданилівка – Роботине з боку с.Копані.

Підрозділам 71-го та 70-го мотострілецьких полків (мсп) 42-ї мотострілецької дивізії (мсд) вдалося стабілізувати ситуацію в Новопрокопівці та західніше неї. На даний момент вони впевнено утримують її північну частину та район північно-західніше від неї.

Очікується, що ворог продовжить атаки з західного напрямку у бік с.Роботине, а також спроби пробитися до дороги, яка зв'язує це селище із Новоданилівкою. Для нарощування зусиль ворог може залучити підрозділи 104-го дшп 76-ї дшд.

Підрозділи 247-го та 56-го дшп 7-ї дшд спробують відтіснити ЗСУ з першої позиції головного рубежу оборони північно-західніше с.Вербове. Також очікується продовження атак ворога на Донецькому напрямку. Вони спрямовані на захоплення Авдіївського району оборони ЗСУ, зокрема з північного фасу.

Військові джерела також повідомляють про втрати російських військових льотчиків під час вторгнення на територію України. Загалом втрати становлять більше 200 осіб. Зазначається, що підготовка військового льотчика коштує багато коштів та займає декілька років.

Також повідомляється про значну кількість «военнослужащих днр\лнр», які вважаються «без вести пропавшими». Це становить не менше 23 тисяч осіб.

Згідно з оцінками, втрати у штурмовій авіації російського війська складають від 30% до 40% від загальних втрат.