Скадовськ потребує підтримки, а не насмішок: мер міста відреагував на жарт «95 кварталу»

Міський голова Скадовська відреагував на жарт "95 кварталу"

Олександр Яковлєв, міський голова Скадовська, відреагував на новорічний жарт "95 кварталу" про незнання місцевими жителями української мови. Він опублікував відео, в якому закликав режисерів шоу вибачитися за ці закиди.

«Дуже правий був Петлюра, який казав: «Нам не так страшні московські воші, нам страшні українські гниди». Жарти про «сіськи» зі Скадовська, напевно комусь здаються дуже дотепними. Але хай це буде на совісті режисерів. Сподіваюся у них вистачить сили вибачитися перед українцями. Скадовськ сьогодні в окупації, і дійсно, чого зараз потребують скадовчани, – це підтримки», - наголосив міський голова.

Яковлєв також зазначив, що у місті багато людей були російськомовними, але всі вони добре розуміють і говорять українською мовою.

З метою відповіді на випад "гумористів", міський голова оголосив про старт флешмобу під назвою "Скадовськ говорить українською". Він пропонує усім мешканцям підтримати цю ініціативу і зачитати щось українською мовою.

У новорічному випуску "кварталівці" була показана пародія, в якій російськомовна дівчина незграбно говорить українською мовою, перекручуючи зміст слів. Вона представилася як жителька Скадовська, але у виконанні звучала фраза "сіськадовська".