Скільки дітей Росія депортувала з України: приголомшлива цифра

Якщо Україна буде щодня повертати по одній депортованій росіянами дитині, то знадобиться цілих 55 років, щоб повернути всіх. 19,5 тисяч неповнолітніх було депортовано країною-агресором. Про це повідомив Дмитро Лубінець, уповноважений Верховної Ради з прав людини, під час міжнародної конференції з прав людини «Свобода або страх».

За словами Лубінеця, офіційно підтверджено депортовано понад 19,540 українських дітей. Якщо одну дитину повертати щодня, для повернення всіх потрібно 55 років. Російська Федерація продовжує депортувати все нові групи українських дітей щодня з території України. Українська влада має багато ініціатив, але обмежена інструментами для повернення всіх депортованих дітей. Однак, вони продовжують шукати нові способи для повернення українських дітей.

Спільними зусиллями команди Офісу президента та уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця в рамках ініціативи Президента України Bring Kids Back UA, Україна змогла повернути до рідних домівок вісім дітей, які були викрадені Росією. Висловили подяку Держава Катар та ЮНІСЕФ за їхню підтримку у процесі повернення депортованих дітей і тих, хто опинився на тимчасово окупованих територіях.