Скільки людей буде мобілізовано у 2024 році: нардеп розкрив плани

Кількість мобілізованих людей у 2024 році
Кількість мобілізованих людей у 2024 році

Командування Збройних сил України та військові на фронті заявляють, що потреба у новому військовому складі та мобілізації на цей рік становить 100-110 тисяч осіб. Про це повідомив народний депутат Руслан Горбенко. Він також вважає, що цього року вдасться призвати близько 120 тисяч нових військовослужбовців.

За словами Горбенка, планування контрнаступу під керівництвом Валерія Залужного вимагало мобілізації 500 тисяч осіб, але допомога від міжнародних партнерів затримувалась. Після призначення Олександра Сирського на посаду головнокомандувача ЗСУ, план оборони на 2024 рік був затверджений, і він не передбачав такого великого призову нових військових.

Горбенко також зауважив, що для мобілізації 500 тисяч осіб потрібна зброя та значний фінансовий ресурс для їх навчання та утримання.

За повідомленнями Die Welt, Україна планує мобілізувати 200 тисяч осіб до кінця року.

Нардеп Роман Костенко заявив, що мобілізаційні плани є секретними, але якщо тренд мобілізації залишиться позитивним, Україні вдасться з легкістю мобілізувати 200 тисяч людей.

Міністерство оборони відзначає позитивну динаміку мобілізації в Україні, яка значно покращилась порівняно з минулими місяцями.

Згідно з правилами, до війська можуть бути призвані особи віком до 25 років, які мають статус військовозобов'язаного, включаючи тих, хто проходив строкову службу, навчався на військовій кафедрі або мав військовий квиток з позначкою "не придатний до служби у мирний час".

Також повідомляється, що понад три тисячі українських в'язнів отримали умовно-дострокове звільнення та були направлені до військових частин для проходження військової підготовки.

Читайте також