Скільки українців визволено з російського полону: Зеленський назвав цифру

Полонних українців визволено: звіт Зеленського
Полонних українців визволено: звіт Зеленського

На цей момент вже понад 3300 українців повернулися додому із російського полону. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook.

«53 обміни. 3310 наших людей, які вже вдома, в Україні, поруч зі своїми рідними. Продовжуємо працювати та шукати шляхи, щоб звільнити з російського полону кожного й кожну – всіх наших військових і цивільних, дорослих і дітей. Дякую всім, хто допомагає», – написав український лідер.

25 червня Україна змогла звільнити 90 захисників з російського полону. За словами Зеленського, серед звільнених були воїни Нацгвардії, ВМС, ЗСУ, тероборонці та прикордонники. 

Також, вдалося звільнити українського морського піхотинця, який був у полоні протягом півтора року після схоплення ворогом під час виконання бойового завдання. На цьому випадку евакуація бійця з окупованих територій була результатом багатоетапної спеціальної операції. 

Також, варто зазначити, що українська влада обміняла чотирьох священиків Української православної церкви Московського патріархату на українських полонених з початку вторгнення. 

Читайте також