Що чекає на фронт без допомоги Заходу: нардепка розкрила план дій України

Українська влада готується до можливості, що зброя та фінансування від західних партнерів можуть затриматися або бути відсутніми. За таких умов Україна розглядає можливість створення трьох ліній оборони у вигляді міцних оборонних засобів. Про це заявила Олександра Устінова, народна депутатка та очільниця тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради.

За її словами, протягом двох місяців країни «Великої сімки» надавали фінансову допомогу в розмірі 1,1 млрд доларів щомісяця, але з вересня почалися затримки, тому інші країни G7 надавали пряме бюджетне фінансування. Устінова висловила сподівання, що США продовжать допомагати Україні, зокрема постачанням зброї.

Народна депутатка наголосила, що Україна готується до можливості припинення допомоги, і вже розпочала підготовку фортифікаційних укріплень на три лінії. Вона також зазначила, що навіть якщо будуть виділені кошти, в світі недостатньо боєприпасів для України.

У світлі цих подій, Сенат США відклав святкові канікули, щоб продовжити переговори щодо надання допомоги Україні. Президент Байден закликав конгрес не затягувати з ухваленням фінансової підтримки для України до святкових канікул. Запит на фінансову допомогу від США складає понад 100 млрд доларів, з яких 60 млрд будуть спрямовані на Україну.

Наступні тижні будуть вирішальними для майбутнього допомоги і підтримки України.