Що пише The Times про Україну, або Чому посадовцям час заборонити говорити зайве

Війна в Україні та прогнози на майбутнє

Стаття Марка Беннеттса в The Times наталкнула на думки про те, як закінчиться війна в Україні та яку майбутність має країна. На жаль, прогнози не дуже оптимістичні. Спеціаліст з питань національної безпеки Роман Костенко стверджує, що перемога над Росією малоймовірна.

Зараз Україна зосереджується на утриманні своїх територій, а не на перемозі над ворогом. Термін "gag order" переноситься на політичний контекст, коли уряд забороняє розповідати публічно про судові засідання та інші важливі події. Такі обмеження потрібні для збереження таємності та захисту військових операцій.

«Ми не можемо вести війну так, як роблять росіяни. Нам потрібно шукати інші способи, щоб стримувати їх та зменшувати втрати. Людей у нас менше, а ця війна може тривати довго», - говорить Роман Костенко.

Публікація Беннеттса може мати негативне вплив на інвесторів, які розглядають варіант надання військової допомоги Україні. Якщо справа безнадійна, то чому треба витрачати гроші та ресурси на допомогу країні, яка не готова до перемоги?

Масштаби втрат української армії великі, але все частіше стає відомо про ці втрати. Ми не можемо приховувати правду від населення, але можемо шукати способи для зняття стресу та мотивації наших військових. Маємо бути гордими за те, що утримуємо лінію фронту навіть в умовах переваги ворога. Це вже перемога. Повинна бути підтримка від усього світу», - підкреслює Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента.

Загальна картинка змальовується не надто оптимістичною, але треба шукати способи тримати оптимізм та віру у майбутнє. Усі проводять свої розрахунки та дії, але навіть у складний час треба знайти причину для радості і гумору.

Ресурси:

  • «Мобілізація здорового глузду». Як карати ухилянтів і втікачів за кордон?
  • Скільки ухилянтів втекли з України: розслідування
  • Суд помилував ухилянта, який відкупився донатом для ЗСУ