Головна

Соратник президента анонсував підвищення тарифів на електрику

Анонс тарифного підвищення на електрику

Член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг "Слуга народу" Сергій Нагорняк, який раніше прогнозував підвищення ціни на електроенергію до 6 грн, тепер не вірить, що уряд збирається запровадити такий високий тариф. Про це повідомляє "

Проте Нагорняк вважає, що з 1 червня тариф все ж може бути переглянутий і згадує, що у держбюджеті на цей рік передбачено 50 млрд грн на субсидії для домогосподарств.

«Минулого року той же «Енергоатом» дотував пільговий тариф для населення на 100-110 млрд грн на рік. А сьогодні йому потрібно добудовувати третій і четвертий енергоблоки на Хмельницькій АЕС, – нарікає Нагорняк. – Якщо ми не будемо будувати нову генерацію, то колись нас не врятують ані європейці, ані американці. За таких умов у держкомпаній просто нема фізичної можливості дотувати населення. І партнери, які дають нам гроші, на щастя чи на жаль, диктують нам певні умови, до яких ми маємо дослухатись».

Поточний тариф на електроенергію, який зараз не відповідає потребам часу, складає 2,64 грн за кВт-год. Зараз розглядається підвищення тарифу в межах 3,5-5 грн за кВт-год, але також обговорюється можливість підняття до 6 грн, що дуже наближено до ринкової ціни.

Відомо, що світло буде вимикатись в Україні, поки не відновиться генерація.

Після російських ударів українська енергетика втратила значну частину генерації, тому потрібен час на відновлення. Також відомо, що Україна готується до наступного опалювального сезону, що передбачає планові ремонти та підготовку атомної генерації.

Гендиректор Yasno звернувся до українців з проханням економити електроенергію і навів три шляхи зменшення дефіциту: відновлення генерації, розширення можливостей по імпорту та економія споживання.

Раніше було повідомлено, що відключення електроенергії в Україні навряд чи будуть вводити щодня, ймовірно, дефіцит в енергосистемі буде виникати періодично.

Читайте також:

  • Світло буде! Але за новою ціною
  • Чому електрику вимикають уночі? Пояснення парадоксу
  • Відключення світла. Це лишень репетиція
  • Знову відключення світла? Прості поради, як до цього підготуватись

Читайте також: