Співпраця РФ з Північною Кореєю становить небезпеку для всього світу - ЗМІ

Співпраця РФ з Північною Кореєю становить небезпеку для всього світу - ЗМІ

За повідомленням Bloomberg, Російські війська отримують поставки артилерійських снарядів від Північної Кореї, що дозволяє їм випускати тисячі снарядів на день по Україні. У відповідь, ймовірно, Північна Корея отримує військову допомогу від Росії. Ця ситуація збільшує загрозу для США та їхніх союзників у Східній Азії.

Президент Росії Володимир Путін проявив вдячність лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину за поставки зброї для його війни в Україні. Кім запросив Путіна до Північної Кореї, після чого поставки зброї з посольства Північної Кореї в Росії почалися.

Росія отримує від Північної Кореї артилерійські засоби, ракети і запчастини до совєтської зброї, такої як танки Т-54 і Т-62. Це дозволяє Росії продовжувати війну в Україні. Північна Корея, з свого боку, отримує гроші, товари і технології для реалізації своїх проєктів з будівництва підводних човнів і супутників-шпигунів.

За словами міністра оборони Південної Кореї, з посиленням поставок зброї з Північної Кореї до Росії збільшується загроза для регіону. Вартість поставок зброї може сягати мільярдів доларів. Цей допомога, ймовірно, є одним з найбільших поштовхів для північнокорейської економіки з часу приходу Кім Чен Ину до влади в 2011 році.

Україна, у свою чергу, отримує військову допомогу від США, яка включає ракетні комплекси більшої дальності. Збільшення поставок зброї з Північної Кореї до Росії змушує Україну звертатися до США та Європи за додатковою допомогою. Також, чим більше Північна Корея отримує допомоги від Росії, тим менше ймовірності, що вони сідять за стіл переговорів зі США щодо ядерного роззброєння.

Важливо зазначити, що будь-яка зброя, яку отримує Північна Корея, збільшує її здатність наступну на Японію та Південну Корею, а також може створити загрозу для США.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: