Справа про хабар Лабазюка: Прокуратура вимагає арештувати нардепа

Прокуратура просить арештувати депутата Лабазюка, якого зловили на наданні хабаря міністру. Про це стало відомо під час судового засідання.

Крім того, адвокат Лабазюка повідомив, що сьогодні антикорупційний суд арештував директора фірми "Ю Ар Ді", яка належить Лабазюку. Суд також встановив грошову заставу на суму 12 мільйонів гривень.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру депутату Лабазюку, якого спіймали на наданні хабаря міністру.

За даними правоохоронців, нардеп хотів спровокувати високопосадовця Мінвідновлення на отримання підрядів з відновлення інфраструктури на мільярд гривень. Він обіцяв виплатити винагороду у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження деталей депутат залучив директора своєї компанії.

Після отримання 50 мільйонів гривень за підряд з відновлення мосту в одному з регіонів України, депутат через посередника передав викривачу-чиновнику Державного агентства відновлення обіцяний відсоток в сумі $150 тисяч.