США ударили по об'єктах у Сирії, заява Пісторіуса щодо військової допомоги Україні: головне за ніч

Американські військові здійснили удари по об'єктах КВІР на сході Сирії відповідно до атак на американський персонал. Лідер республіканської меншини в Сенаті США, Мітч МакКоннелл, висловив свою думку щодо блокування допомоги Україні. Він зазначив, що Рональд Рейган перевернувся б у могилі, якби дізнався про це. Також він вважає, що припинення надання допомоги Україні буде великим кроком назад для США і підриватиме репутацію країни як лідера вільного світу.

Вайомінг став 32-м штатом, який визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Посол України у США Оксана Маркарова привітала штат Вайомінг за його солідарність з Україною та вшанування пам'яті про жертв Голодомору. Вона також подякувала українській громаді в США за проведення просвітницьких заходів.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про подвоєння військової допомоги Україні на 8 мільярдів євро. Він наголосив, що це сильний сигнал для України, що Німеччина не залишить її саму. Пісторіус зазначив, що це важливий сигнал, особливо зараз, коли увага громадськості більше зосереджена на Ізраїлі.

Американські військові провели удари по іранських об'єктах на сході Сирії. Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що це було зроблено відповідно до триваючих нападів на американський персонал. Президент Джо Байден наголосив, що безпека американського персоналу є його найважливішим пріоритетом, і США будуть захищати себе, свій персонал і свої інтереси.