США уточнили свою позицію щодо військових операцій Ізраїлю в Секторі Гази

США не підтримують Ізраїль у його рішенні припинити вогонь проти ХАМАСу. Але Вашингтон пропонує проведення "гуманітарних пауз". Таку позицію американського посадовця Ентоні Блінкена оголосив на брифінгу під час його візиту до Йорданії.

Він пояснив, що припинення вогню лише дозволить ХАМАСу залишитися на місці і перегрупуватися, повторивши свої дії, здійснені 7 жовтня. З цієї причини дуже важливо вжити додаткові заходи для захисту цивільного населення в Секторі Гази. І саме "гуманітарні паузи" допоможуть здійснити цю місію в майбутньому.

Також Блінкен зазначив, що необхідно уникнути появи нових фронтів з боку інших держав або недержавних структур.

Відомо, що після консультацій з США, Ізраїль може змінити свій план щодо ХАМАСу та тактику боротьби з ним.

Протягом 4 листопада держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з міністрами закордонних справ Саудівської Аравії, Катару, ОАЕ та Єгипту, а також представниками палестинців у Аммані.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пояснив, що його країна не може припинити вогонь з ХАМАСом, так як це означатиме здатися і визнати перемогу бойовиків.

За даними CNN, США очікують нового етапу війни між Ізраїлем та ХАМАСом в найближчі дні. Плани передбачають зниження масштабу повітряної кампанії з боку Ізраїлю і зосередження на наземній операції.